Patricia & Erica Forssén Alonso

 

AllTheWeb

RÖTTER
Länkar

»Nyheter

»Bekanta

»Om och kring Backe

»Backe folk

»Släktforskning

»Släkt-träd

»WEB-tools

»On-line spel

Skriv till oss
Skriv gärna en rad i våran gästbok.

Eller skicka oss ett e-mail.

Nytt!!
Här kan du se vilka ändringar som gjorts på sidan. På så vis slipper du gå igenom hela sidan för att se om det finns nåt nytt.
Rioja viner
Ofta får pappa frågor från (svenska) vänner om vilket spanskt vin man skall köpa.

Ärligt talat är han ingen stor vin-kännare, men en sak har han lärt sig. Rioja-vin från ett bra år är aldrig fel. Här kan ni hitta en lista på vilka år som har varit bra (och mindre bra) i Rioja. Forts

Mer Rioja-fakta
Förutom vilket år som ett vin kommer ifrån finns det en del andra saker som skulle kunna vara intressant att veta om viner. T.ex. vad betyder det där med Crianza, Reserva, Gran Reserva etc... Forts
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cobos / Burgomillodo

Cobos ligger 14 mil norr om Madrid och är den by där mormor & morfar bor, men helst skulle jag vilja prata om en annan by som ligger bara 6 km därifrån, nämligen Burgomillodo.

Förut bodde mormor och morfar i  Burgomillodo och det är egentligen där som min mamma är uppväxt.

Burgomillodo är en jätteliten by med c:a 15 hus och den ligger precis vid slutet av vad som kallas "Duratón-passet". (Duratón är namnet på en flod).

Det är jättefint där. På bilden ovan kan ni se hur "passet" slutar vid en damm. Precis nedanför dammen ligger El Burgomillodo där mamma växte upp. Nu bor mina kusiner (Alvaro & Joana) där och deras pappa (Manolo) har en restaurang där. Vi är ofta där och det är pappas favorit-restaurant för att äta helstekt späd-lamm (vilket är en specialitet i området).

 
Hoces1.jpg (48126 bytes) Här är en bild från Duratón-passet. På klippan till vänster finns San-Frutos kapellet (Ermita de San Frutos). San Frutos Kapellet är nästan värd en egen sida. Som ni kan se så är det ett imponerande ställe.

Enligt legenden så bestämde sig San Frutos (tillsammans med två bröder) att avlägsna sig från den övriga världen när han var 15 år. Stället han valde för sin vistelse var denna, intill floden Duratón. Han byggde ett litet kapell till Jungfru Marias minne.

När San Frutos dog (år 715) begravdes han där av sina bröder. Fortfarande brukar nyfödda läggas i hans grav medan föräldrarna läser "Fader vår...". (Vår mormor ville att man skulle göra det med oss.)

92_San_Frutos.jpg (43848 bytes) Detta är ett annat kort av samma del av Duratón (detta kort har pappa tagit). Här syns kapellet tydligare.
Hoces2.jpg (58126 bytes) Här är en annan del av Duratón-passet. Byggnaden man kan se längst ner till vänster är ett gammal kloster (El monasterio de la hoz).
Monasterio_hoz.jpg (49456 bytes) Här är en annan bild på klostret. Som ni ser så är det tyvärr inte så mycket kvar av det nu längre.
wpe62930.jpg (15077 bytes) I San Frutos finns det många gamar. Det är svårt att komma tillräckligt nära för att ta ett bra kort, men här syns i allafall några gamar.
wpe69682.jpg (41991 bytes) Här är ett kort från dammen ner mot Burgomillodo. Huset närmast vattnet är Manolos bar & restaurang.

 

Släktforskning
 

 

Patricia
Erica
Madrid
Burgomillodo
Backe
Mamma
Pappa