Patricia & Erica Forssén Alonso

 

AllTheWeb

RÖTTER
Länkar

»Nyheter

»Bekanta

»Om och kring Backe

»Backe folk

»Släktforskning

»Släkt-träd

»WEB-tools

»On-line spel

Skriv till oss
Skriv gärna en rad i våran gästbok.

Eller skicka oss ett e-mail.

Nytt!!
Här kan du se vilka ändringar som gjorts på sidan. På så vis slipper du gå igenom hela sidan för att se om det finns nåt nytt.
Rioja viner
Ofta får pappa frågor från (svenska) vänner om vilket spanskt vin man skall köpa.

Ärligt talat är han ingen stor vin-kännare, men en sak har han lärt sig. Rioja-vin från ett bra år är aldrig fel. Här kan ni hitta en lista på vilka år som har varit bra (och mindre bra) i Rioja. Forts

Mer Rioja-fakta
Förutom vilket år som ett vin kommer ifrån finns det en del andra saker som skulle kunna vara intressant att veta om viner. T.ex. vad betyder det där med Crianza, Reserva, Gran Reserva etc... Forts
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förskingring?
1685 23/1, Per Knutsson (Ana 2136) i Jansjö besvärade sig över Mårten Olofsson (ana 4370) i Sil och dennes hustru, att de tillvett hans hustru, Elisabet Bertilsdotter, underhållspengar uti sin salig mans sterbhus. Då Mårten ej var tillstädes att förklara, sköts ärendet upp.

(Källa: Bertil Krånglin)

______

Jag vet inte riktigt vad tillvett (skall det vara tillbett?) betyder i detta sammanhang. Hade de undanhållit pengar som Elisabet borde fått, eller hade de inkrävt dessa pengar av henne?

Hur som helst syns här än en gång att relationerna mellan Mårtens' och Knut inte verkar var särskilt goda. Betänk att Per Knutsson (Ana 2136) är systerson till Mårten samt brorson till Kerstin (Mårtens hustru). Dessutom är Pers storebror (Olof Knutsson, ana 2184) gift med Mårtens och Kerstins dotter, Sara.

 

 

Släktforskning
 

 

Patricia
Erica
Madrid
Burgomillodo
Backe
Mamma
Pappa
Gamla kort
Bomärken
Forssén
 
Fjällsjökrönikan
Domböcker
Att göra

Fjällsjö historia

Backe / Lok
Sil
Sunnansjö
Landsom
Smedsbyn
Svedje
Jansjö
Orrnäs
Näset
Ön
Böle
Norrnäs
Bodum
Rörström
Hoting
Rudsjö