Patricia & Erica Forssén Alonso

 

AllTheWeb

RÖTTER
Länkar

»Nyheter

»Bekanta

»Om och kring Backe

»Backe folk

»Släktforskning

»Släkt-träd

»WEB-tools

»On-line spel

Skriv till oss
Skriv gärna en rad i våran gästbok.

Eller skicka oss ett e-mail.

Nytt!!
Här kan du se vilka ändringar som gjorts på sidan. På så vis slipper du gå igenom hela sidan för att se om det finns nåt nytt.
Rioja viner
Ofta får pappa frågor från (svenska) vänner om vilket spanskt vin man skall köpa.

Ärligt talat är han ingen stor vin-kännare, men en sak har han lärt sig. Rioja-vin från ett bra år är aldrig fel. Här kan ni hitta en lista på vilka år som har varit bra (och mindre bra) i Rioja. Forts

Mer Rioja-fakta
Förutom vilket år som ett vin kommer ifrån finns det en del andra saker som skulle kunna vara intressant att veta om viner. T.ex. vad betyder det där med Crianza, Reserva, Gran Reserva etc... Forts
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Besittningsrätt
Tinget 1700

Tvist mellan Hindric Carlsson (ana 2636) i Viken, kärande, och hustru Margareta i Nyland genom sin fullmäktig, Olof Jonsson i Nordankäl, svarande, angående 6 3/4 seland hus och jord i Nyland. Det berättar Hinric Carlsson (ana 2636) att hans farfader Elias Sjulsson (ana 10548) vid pass 1664 försålt sin hustrus jord i Nyland 6 3/4 seland till Jon Olofsson (ana 4270) i Nyland, som barnbarnen med sin moder, hustru Margareta, nu åbor. Hustru Margareta och hennes barn tilldömdes besittningsrätten till hemmanet.

Källa: Domstolsavskrifter


Kommentar: Nu blir jag förvirrad. "Min" Henrik Karlsson (f. 1674 i Krånge, var bonde i Viken t.o.m. 1712 enligt  Bo Lindwalls utredning om Nordantjäl.

Men "min" Henriks farfar hetter absolut inte Elias Sjulsson. Det är dock sant att Elias Sjulsson hade ättlingar i trakten.

Henriks svärfar hette Nils Eliasson. Kan dennes far ha varit Elias Sjulsson? I såfall syftar Henrik på hustruns farfar, inte sin egen. Hustrun hette Barbro Nilsdotter.

Med tanke på att Elias Sjulssons svärfar hette Nils, så är det mycket troligt att de också döpt en av sina söner till Nils. Detta skulle i så fall vara Henriks svärfar.

 

Släktforskning
 

 

Patricia
Erica
Madrid
Burgomillodo
Backe
Mamma
Pappa
Gamla kort
Bomärken
Forssén
 
Fjällsjökrönikan
Domböcker
Att göra

Fjällsjö historia

Backe / Lok
Sil
Sunnansjö
Landsom
Smedsbyn
Svedje
Jansjö
Orrnäs
Näset
Ön
Böle
Norrnäs
Bodum
Rörström
Hoting
Rudsjö