Patricia & Erica Forssén Alonso

 

AllTheWeb

RÖTTER
Länkar

»Nyheter

»Bekanta

»Om och kring Backe

»Backe folk

»Släktforskning

»Släkt-träd

»WEB-tools

»On-line spel

Skriv till oss
Skriv gärna en rad i våran gästbok.

Eller skicka oss ett e-mail.

Nytt!!
Här kan du se vilka ändringar som gjorts på sidan. På så vis slipper du gå igenom hela sidan för att se om det finns nåt nytt.
Rioja viner
Ofta får pappa frågor från (svenska) vänner om vilket spanskt vin man skall köpa.

Ärligt talat är han ingen stor vin-kännare, men en sak har han lärt sig. Rioja-vin från ett bra år är aldrig fel. Här kan ni hitta en lista på vilka år som har varit bra (och mindre bra) i Rioja. Forts

Mer Rioja-fakta
Förutom vilket år som ett vin kommer ifrån finns det en del andra saker som skulle kunna vara intressant att veta om viner. T.ex. vad betyder det där med Crianza, Reserva, Gran Reserva etc... Forts
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Testamente
Tinget 1697

Tvist emellan Eric Johansson (ana 2060) i Ovanmo, kärande, och Anders Persson i Holmstrand, svarande, angående ett testamente i löst och fast, som salig Christoffer Isacsson i Holmstrand gjort till sin broders son Anders Persson, och på Häradstinget 22/1-1686 låtit procollera.

Ville Eric Johansson alldeles ogilla testamentet av följande skäl:

  1. Christoffer Isacssons egendom är arve och inte avlinge, som han därför intet förmår undan arvingarna bortgiva
  2. att testamentet var olagligt
  3. att salig Christoffer Isacsson själv ändrat samma testamente därigenom att han givit sin hustrus släkting, Per Philipsson, betalning för sin tjänst på gården, som dock efter samma testamente borde hava halvparten av all egendom emot Anders Persson, och fördenskull påstod Eric Johansson det han ville njuta på sin hustrus vägnar en systerlott av egendomen efter salig Christoffer Isacsson i Holmstrand.

Eric Johanssons talan ogillades av rätten i punkterna 1) och 2). Beträffande punkt 3) kan Anders Persson njuta testamentet i löst, medan den fasta egendomen må gå till delning hans arvingar emellan, så att broder får broders lott och syster får systers lott.

Källa: Domstolsavskrifter

 

Släktforskning
 

 

Patricia
Erica
Madrid
Burgomillodo
Backe
Mamma
Pappa
Gamla kort
Bomärken
Forssén
 
Fjällsjökrönikan
Domböcker
Att göra

Fjällsjö historia

Backe / Lok
Sil
Sunnansjö
Landsom
Smedsbyn
Svedje
Jansjö
Orrnäs
Näset
Ön
Böle
Norrnäs
Bodum
Rörström
Hoting
Rudsjö