Patricia & Erica Forssén Alonso

 

AllTheWeb

RÖTTER
Länkar

»Nyheter

»Bekanta

»Om och kring Backe

»Backe folk

»Släktforskning

»Släkt-träd

»WEB-tools

»On-line spel

Skriv till oss
Skriv gärna en rad i våran gästbok.

Eller skicka oss ett e-mail.

Nytt!!
Här kan du se vilka ändringar som gjorts på sidan. På så vis slipper du gå igenom hela sidan för att se om det finns nåt nytt.
Rioja viner
Ofta får pappa frågor från (svenska) vänner om vilket spanskt vin man skall köpa.

Ärligt talat är han ingen stor vin-kännare, men en sak har han lärt sig. Rioja-vin från ett bra år är aldrig fel. Här kan ni hitta en lista på vilka år som har varit bra (och mindre bra) i Rioja. Forts

Mer Rioja-fakta
Förutom vilket år som ett vin kommer ifrån finns det en del andra saker som skulle kunna vara intressant att veta om viner. T.ex. vad betyder det där med Crianza, Reserva, Gran Reserva etc... Forts
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erik August Sundqvist (1895 - ) (farmors morfar)
Erik August föddes 1895 i Bonäset (mellan Vängel och Täxan) i sina morföräldrars (Erik Svensson-Sundqvist och Märta Cajsa Ersdotter) hem.

Erik Augusts fader var troligen känd i folkmun, men hade inte erkänt sig såsom dylik, varför Erik oficiellt ej hade någon far.

I födelseboken står en text överstruken (svårläst) "Såsom fader har en Erik Karlsson i ????? sig." Sedan har man skrivit dit "fader okänd".

Därför bodde Erik och hans mor (Märta Erika) hemma hos morfar & mormor.

1902 blev Erik och hans lilla-syster Marta Amalia Albertina som fötts 1897 (också med okänd far) föräldralösa när modern plötsligt insjuknade och dog.

Mormor och morfar blev alltså de som tog på sig ansvaret att uppfostra sina barn-barn.

1903, när Erik August var 8 år gammal, splittrades syskonen. Systern Marta Amalia flyttade med barnens halv-moster (Maria Carolina) till Canada. De två syskonen skulle aldrig mer komma att se varann.

Det intressanta är att halv-mostern Maria Carolinas make hette Erik Karlsson (precis som den från början utpekade fadern till Erik August). Denne Erik Karlsson var dessutom den enda Erik Karlsson i trakterna (de bodde i Björnberget, endast 2-3 kilometer från Bonäset).

Var det Erik Augusts far som nu flyttade till Canada och tog med sig ETT av sina oäkta barn (om nu syskonen hade samma far)?

Eller var det så att halv-mostern valde att lämna Erik August just för att han var makens oäkta barn, medans Marta Amalia fick följa med?

Hur som helst så bör det ha varit svårt för Erik August att skiljas från sin syster. Ännu svårare vore det troligen om det var hans far som lämnade honom där, medans systern fick följa med.

1916, när Erik August var 21 år flyttade han hemifrån. Han flyttade först till Tåsjö, tillsammans med pigan Hildur Elisabeth som just fött ett barn (Edit Linnea), men de kom tillbaka samma år. Under vistelsen i Tåsjö erkände Erik August skriftligen sitt faderskap till Edit Linnea.

1917 gifte de sig och flyttade sen till Bofors. Kring 1922 flyttade de ifrån Bofors till Backe, men Augusts jobb gjorde att han blev tvungen att flytta omkring mycket.  Bland annat jobbade han som röjare för rälsläggarna till Forsmo-Hoting banan (se foto i Fjällsjökrönikan 1965, Erik August står längst fram till vänster i bild).

fmmf.h1.gif (106897 bytes)

Först 1934 skulle hustrun säga ifrån och familjen köpte en gård i Sunnansjö där de sen bodde resten av livet.

Totalt skulle familjen få 13 barn (se nedan, barnen ej i åldersordning).

 1. Has children Elin Sundqvist
 2. Has children Edit Sundqvist
 3. Has children Edla Sundqvist
 4. Has children Elsa Sundqvist
 5. Has no children Eivor Sundqvist
 6. Has children Hilvie Sundqvist
 7. Has children Holger Sundqvist
 8. Has no children Helge Sundqvist
 9. Has children Harald Sundqvist
 10. Has children Hans Sundqvist
 11. Has children Håkan Sundqvist
 12. Has children Hugo Sundqvist
 13. Has children Herbert Sundqvist

 

 

Släktforskning
 

 

Patricia
Erica
Madrid
Burgomillodo
Backe
Mamma
Pappa
Gamla kort
Bomärken
Forssén
 
Fjällsjökrönikan
Domböcker
Att göra

Fjällsjö historia

Backe / Lok
Sil
Sunnansjö
Landsom
Smedsbyn
Svedje
Jansjö
Orrnäs
Näset
Ön
Böle
Norrnäs
Bodum
Rörström
Hoting
Rudsjö