Patricia & Erica Forssén Alonso

 

AllTheWeb

RÖTTER
Länkar

»Nyheter

»Bekanta

»Om och kring Backe

»Backe folk

»Släktforskning

»Släkt-träd

»WEB-tools

»On-line spel

Skriv till oss
Skriv gärna en rad i våran gästbok.

Eller skicka oss ett e-mail.

Nytt!!
Här kan du se vilka ändringar som gjorts på sidan. På så vis slipper du gå igenom hela sidan för att se om det finns nåt nytt.
Rioja viner
Ofta får pappa frågor från (svenska) vänner om vilket spanskt vin man skall köpa.

Ärligt talat är han ingen stor vin-kännare, men en sak har han lärt sig. Rioja-vin från ett bra år är aldrig fel. Här kan ni hitta en lista på vilka år som har varit bra (och mindre bra) i Rioja. Forts

Mer Rioja-fakta
Förutom vilket år som ett vin kommer ifrån finns det en del andra saker som skulle kunna vara intressant att veta om viner. T.ex. vad betyder det där med Crianza, Reserva, Gran Reserva etc... Forts
 

 

 

 

 

 

 

 

 

En gammal bondesläkt i Sunnansjö

Utdrag ur Fjällsjökrönikan 1965

Av Erik Sundberg

Min farfars far Abram Andersson (ana 160) var född på 1770-talet i Helgum, men uppväxt i Vängel. Han gifte sig och blev bonde i Sunnansjö. Han hade flera söner, av vilka den äldste hette Anders. En hette Erik och flyttade till Brattbäcken i Tåsjö. Hans son Erik hade 12 barn, och blev stamfar för den Abrahamssonska släkten där. En son hette Jakob, och han flyttade till Nordantjäl. En av hans sonsöner är den kände Johan Jakobsson därstädes.

Abram Anderssons äldste son Anders (ana 80) efterträdde sin fader här i Sunnansjö.
Han gifte sig med Sara Kristina Rudin (ana 81), född 1820 i Rudsjö och dotter till "Zackri Rudsjö" (ana 162) som var född 1775, och bonde i Rudsjö. Han var s.k. "sörkörare", det vill säga han köpte upp skogsfågel och körde till Stockholm för avyttring.

Hon var syster till Elias Rudén i Backe, stamfar till den välkända Rudénska släkten i Backe.

Min fader, Abraham Sundberg, efterträdde sin fader 1875, och var född 1845. Han gifte sig 1879 med Märta Ulrika Sundin, dotter till bonden Anders Andersson, född 1812, här i Sunnansjö. Märta Ulrika var född 1857. Hennes mor Sara Ulrika var född i Sil, och änka efter Paul Persson i Backe. Denne hade en bror, Erik Persson, som blev gift i Rudsjö och stamfar för den s.k. "Rudsjö-adeln". Min far tog tillnamnet Sundberg, liksom sina tre bröder.
Han hade även en syster.

Övriga släktskapsförhållanden ligger så nära i tiden att de torde vara kända av de flesta, men det kan vara intressant att se något om en gammal släkts ursprung.

 

Kommentar: Abraham Abrahamsson var född i Viken i Ramsele, inte Helgum som Erik Sundberg trodde..

 

Släktforskning
 

 

Patricia
Erica
Madrid
Burgomillodo
Backe
Mamma
Pappa
Gamla kort
Bomärken
Forssén
 
Fjällsjökrönikan
Domböcker
Att göra

Fjällsjö historia

Backe / Lok
Sil
Sunnansjö
Landsom
Smedsbyn
Svedje
Jansjö
Orrnäs
Näset
Ön
Böle
Norrnäs
Bodum
Rörström
Hoting
Rudsjö