Patricia Erica Sverige Spanien Släktforskning DVDs
Antabell Domting Anträd Gamla kort Fjällsjö Skattelängder Källor Teman
.
Fjällsjö
Första gången Fjällsjö nämns i ett bevarat dokument är år 1531. Då fick Fjällsjö församling nämligen avstå från “Största klockan med järn och all tyg”. Anledningen var förstås "Kyrkskatten" vars syfte var att betala utlandsskulderna som Gustav Vasa ådragit sig för att bli Sveriges Kung.

Dåtidens Fjällsjö omfattade vad som idag är Fjällsjö, Bodum och Tåsjö församling. Tidigare hade Fjällsjö, i den grad begreppet fanns, antagligen varit ännu större och sträckt sig ända upp till Norge.

Fjällsjö var dock "Sveriges ände" och väldigt glesbefolkat. Vad som skulle komma att ändra på detta var givetvis skogsindustrins intåg. Här
kan ni läsa mer om Fjällsjös historia.
Fjällsjös byar
Här kan ni läsa mer om de olika byar som finns och har funnits i Fjällsjö. Många av de byar som förr hörde till Fjällsjö tillhör i dag Bodum eller Tåsjö.
.... Backe
.... Sil
.... Jansjö
.... Sunnansjö
.... Rudsjö
.... Vängel
.... Silsjönäs
.... Orrnäs
.... Ön
.... Böle
.... Norrnäs
.... Näset
.... Bodum
.... Rörström
.... Hoting
.... Tåsjö

Fjällsjö 1695
1695 blev många av Fjällsjös byar "inventerade" och avritade för första gången. På den här sidan kan du hitta kartor från 1695 på flera av Fjällsjös byar. En komplett inventering av Fjällsjös invånare finner du också här.
Fjällsjökrönikan
Fjällsjökrönikan har, förutom ett uppehåll under 70- 80-talet, kommit ut årligen sedan 1949 för att informera om vad som hänt i bygden under det senaste året samt för att berätta om Fjällsjö från gamla tider.

För någon som är intresserad av Fjällsjös historia så är dessa böcker sammantaget en oumbärlig källa av information.

Gästbok
Glöm inte att skriva i vår gästbok. Vi tycker det är jätteroligt att få läsa vad ni tycker om våran hemsida, eller bara få en kort hälsning.
.
Länkar
Kolla in vilka sidor vi (eller pappa) rekommenderar.
.
Nytt
Här kan ni läsa vad som hänt på denna sidan sedan sist du var här.
.
Sök person
Här kan du söka efter en person i min databas. Svenska bokstäver (å, ä, ö) funkar ej, inte heller specialtecken (*, ?). Använd "underscore" som "wildcard".


.
Sök på WEB'en
Här kan du söka på WEB'en.

WWW
Vår sida