Patricia Erica Sverige Spanien Släktforskning DVDs
Antabell Domting Anträd Gamla kort Fjällsjö Skattelängder Källor Teman
Våra källor

Större delen av våran "släktforskning" är baserad på andras forskning.

Här kan ni hitta en del av de källor vi använt oss av.

Förutom dessa källor finns det också referenser till andra källor i konkreta fall (t.ex. om pappa har hittat något på WEB'en el.dyl.). Tyvärr finns det också en hel del info där ingen källa anges. I de flesta fall kommer då informationen från någon av de källor som nämns på denna sida.

Apropå intressanta källor, glöm inte att titta på mina länktips. Många sidor, som t.ex. Mats Karlssons sida om Raivi, är fullproppade med intressant information. 

Rudsjö 360 år
Den här boken har skrivits av en grupp Rudsjö-bor (i boken anges vilka). Här kan man i detalj följa de olika hemmanen samt dess ägare från 1600-talet fram till nutid.

En personlig favorit är avskriften av lantmätare Berlins besök till Rudsjö i slutet av 1700-talet.


Jansjö 450 år

Per Perssons bok om Jansjö är väl känd av de flesta Fjällsjö-forskarna.

Eftersom Jansjö var en av de byar som nämndes redan 1542 så finns här intressant material om  Fjällsjös första dokumenterade tid.


Fjällsjö byar och gårdar 1600 - 1800
Agneta olofssons sammanställning om Fjällsjös befolkning under 2 sekel har varit, och är, en outtömlig källa av information. Faktum är att jag håller på att försöka göra något liknande på denna sida, men länkat till personerna i min databas.
Gamla Tåsjö
Erik Modins bok från 1916 är fortfarande en ofta refererad källa bland släktforskarna.

 


Fjällsjökrönikan

Fjällsjökrönikan har, förutom ett uppehåll under 70- 80-talet, kommit ut årligen sedan 1949 för att informera om vad som hänt i bygden under det senaste året samt för att berätta om Fjällsjö från gamla tider.

För någon som är intresserad av Fjällsjös historia så är dessa böcker sammantaget en oumbärlig källa av information.

Bodum, vår socken

Hallströms bok - Bodum, vår socken - har jag faktiskt inte. Jag fick dock låna ett exemplar av Jarl Lundin (prästen) och har lagt in en del av de kapitel jag fann där.

Släkten Matsson, Knuts-släkten

Dessa båda sammanställningar av Bertil Krånglin var den första "litteratur" jag hade för min släktforskning. Det var verkligen en rivstart och fortfarande är nog den största delen av min forskning baserad på Bertils alster. Bertil har dessutom gett mig en del material utöver dessa nämnda sammanställningar.


Fjällsjöbygdens historia

Uno Persson fick 1949 uppdraget av folkskolestyrelsen att sammanställa Fjällsjös historia. Resultatet blev ett 18-sidigt häfte som i princip består av 2 delar. Först ett avsnitt som behandlar Socknen i allmänhet, samt ett avsnitt som beskriver de olika byarnas uppkomst och historia.

Det häftet har jag kopierat ordagrant och lagt in på min hemsida. (Med tanke på att det gjordes på uppdrag av folkskolan så tror jag inte att de har något emot att jag hjälper till att sprida informationen).

Gästbok
Glöm inte att skriva i vår gästbok. Vi tycker det är jätteroligt att få läsa vad ni tycker om våran hemsida, eller bara få en kort hälsning.
.
Länkar
Kolla in vilka sidor vi (eller pappa) rekommenderar.
.
Nytt
Här kan ni läsa vad som hänt på denna sidan sedan sist du var här.
.
Sök person
Här kan du söka efter en person i min databas. Svenska bokstäver (å, ä, ö) funkar ej, inte heller specialtecken (*, ?). Använd "underscore" som "wildcard".


.
Sök på WEB'en
Här kan du söka på WEB'en.

WWW
Vår sida