Patricia & Erica Forssén Alonso

 

AllTheWeb

RÖTTER
Länkar

»Nyheter

»Bekanta

»Om och kring Backe

»Backe folk

»Släktforskning

»Släkt-träd

»WEB-tools

»On-line spel

Skriv till oss
Skriv gärna en rad i våran gästbok.

Eller skicka oss ett e-mail.

Nytt!!
Här kan du se vilka ändringar som gjorts på sidan. På så vis slipper du gå igenom hela sidan för att se om det finns nåt nytt.
Rioja viner
Ofta får pappa frågor från (svenska) vänner om vilket spanskt vin man skall köpa.

Ärligt talat är han ingen stor vin-kännare, men en sak har han lärt sig. Rioja-vin från ett bra år är aldrig fel. Här kan ni hitta en lista på vilka år som har varit bra (och mindre bra) i Rioja. Forts

Mer Rioja-fakta
Förutom vilket år som ett vin kommer ifrån finns det en del andra saker som skulle kunna vara intressant att veta om viner. T.ex. vad betyder det där med Crianza, Reserva, Gran Reserva etc... Forts
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antibiotika

Synen på frisk/sjukvård skiljer sig radikalt mellan Sverige och Spanien och det finns en del saker som jag har svårt att acceptera. (antal kejsar-snitt samt antibiotika-användande är två av dessa).

Om en spanjor inte får medicin när han går till doktorn så anser han sig generellt sett försummad eller t.o.m. felbehandlad. Eventuellt går han till en annan läkare. Men eftersom den första läkaren känner till detta, så får man normalt en medicin redan hos honom.

En svensk som går till en spansk läkare, kanske förvånar sig över hur snabbt han får ett antibiotika, men detta skapar generellt sett inga problem.

Spanjorer som varit hos svenska läkare har dock nästan alltid klagomål. "Han gav mig ju ingenting, trots att jag sa att jag mådde dåligt", är standard-kommentarer. Hurtfriska läkar-kommentarer om att "det där går över av sig själv inom några dagar" möts av en totalt oförstående spanjor.

De spanjorer som bor en längre tid i Sverige börjar snart be sina spanska vänner skicka mediciner via posten.

Japp, ni kanske har förstått vart jag vill komma? Hur som helst. Här kommer en bild som delvis bekräftar detta jag just försökt förmedla. Där kan ni se att spanjorerna tar c:a 3 ggr så mycket antibiotika som svenskarna.

Bilden är kopierad från Metro 2001-06-11

 

Släktforskning
 

 

Patricia
Erica
Madrid
Burgomillodo
Backe
Mamma
Pappa