Patricia & Erica Forssén Alonso

 

AllTheWeb

RÖTTER
Länkar

»Nyheter

»Bekanta

»Om och kring Backe

»Backe folk

»Släktforskning

»Släkt-träd

»WEB-tools

»On-line spel

Skriv till oss
Skriv gärna en rad i våran gästbok.

Eller skicka oss ett e-mail.

Nytt!!
Här kan du se vilka ändringar som gjorts på sidan. På så vis slipper du gå igenom hela sidan för att se om det finns nåt nytt.
Rioja viner
Ofta får pappa frågor från (svenska) vänner om vilket spanskt vin man skall köpa.

Ärligt talat är han ingen stor vin-kännare, men en sak har han lärt sig. Rioja-vin från ett bra år är aldrig fel. Här kan ni hitta en lista på vilka år som har varit bra (och mindre bra) i Rioja. Forts

Mer Rioja-fakta
Förutom vilket år som ett vin kommer ifrån finns det en del andra saker som skulle kunna vara intressant att veta om viner. T.ex. vad betyder det där med Crianza, Reserva, Gran Reserva etc... Forts
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Engelska undervisning

Spanien har utvecklats otroligt de senaste åren. Ett exempel är engelskan. När jag kom till Spanien var det ovanligt att hitta folk som kunde engelska. (Varför säga "chair" när det är så enkelt att säga "silla" sade en bekant).

Nu märker man att de yngre är mer kunniga i engelska. Särskilt gramatiken är man ofta duktig på (ofta bättre än svenskar), men uttalet är svårt. Bland annat är man inte är lika van att höra engelska som vi är i Sverige (alla TV-program dubbas på spanska). Därför blir spanjorerna ofta väldigt osäkra när de talar engelska, desutom så har de ofta svårt att uppfatta vad som sägs på engelska (trots att de läser engelska bra).

Att helt plötsligt börja ge utbildning i engelska har inte varit lätt. Var skall alla engelsk-kunniga lärare komma ifrån? Bara det har givetvis betytt att spridningen av engelska-kunskapen har tagit ett tag. 

 

Grafen är utklippt ut Metro 2001-05-31.

 

 

Släktforskning
 

 

Patricia
Erica
Madrid
Burgomillodo
Backe
Mamma
Pappa