Patricia & Erica Forssén Alonso

 

AllTheWeb

RÖTTER
Länkar

»Nyheter

»Bekanta

»Om och kring Backe

»Backe folk

»Släktforskning

»Släkt-träd

»WEB-tools

»On-line spel

Skriv till oss
Skriv gärna en rad i våran gästbok.

Eller skicka oss ett e-mail.

Nytt!!
Här kan du se vilka ändringar som gjorts på sidan. På så vis slipper du gå igenom hela sidan för att se om det finns nåt nytt.
Rioja viner
Ofta får pappa frågor från (svenska) vänner om vilket spanskt vin man skall köpa.

Ärligt talat är han ingen stor vin-kännare, men en sak har han lärt sig. Rioja-vin från ett bra år är aldrig fel. Här kan ni hitta en lista på vilka år som har varit bra (och mindre bra) i Rioja. Forts

Mer Rioja-fakta
Förutom vilket år som ett vin kommer ifrån finns det en del andra saker som skulle kunna vara intressant att veta om viner. T.ex. vad betyder det där med Crianza, Reserva, Gran Reserva etc... Forts
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drömjobb vs. pengar
Ja, hur skall man tolka detta?

I Ungern är man praktiska (eller i behov av pengar). Endast 35% skulle acceptera en lägre lön om de fick sitt dröm-jobb.

Både svenskar och spanjorer (i lite mindre grad) verkar acceptera en sänkt materiell standard bara de fick ett "dröm-jobb".

Jag pratade häromdagen med en advokat som berättade att många advokater förderar att jobba inom offentliga sektorn. Den lägre lön de har där kompenseras med en mer avslappnad tillvaro (där lever fortfarande "mañana-kulturen" på många ställen).

Detta gäller inte endast advokater. Att komma in i den publika sektor innebär garanterad livstids anställning, behagliga arbetstider, låg stress-nivå, etc....

För att få ett jobb inom offentliga sektorn måste man dock gå igenom "oppositionen", d.v.s. en examen. Eftersom så många söker till dessa jobb så är konkurrensen hård och det kan vara nödvändigt att försöka flera år i rad. T.ex., för att bli lärare finns det många som gör samma examen 6-8 år i rad innan de äntligen kommer in och får en fast anställning.

Utklippt ur Metro 2001-07-26

 

Släktforskning
 

 

Patricia
Erica
Madrid
Burgomillodo
Backe
Mamma
Pappa