Patricia & Erica Forssén Alonso

 

AllTheWeb

RÖTTER
Länkar

»Nyheter

»Bekanta

»Om och kring Backe

»Backe folk

»Släktforskning

»Släkt-träd

»WEB-tools

»On-line spel

Skriv till oss
Skriv gärna en rad i våran gästbok.

Eller skicka oss ett e-mail.

Nytt!!
Här kan du se vilka ändringar som gjorts på sidan. På så vis slipper du gå igenom hela sidan för att se om det finns nåt nytt.
Rioja viner
Ofta får pappa frågor från (svenska) vänner om vilket spanskt vin man skall köpa.

Ärligt talat är han ingen stor vin-kännare, men en sak har han lärt sig. Rioja-vin från ett bra år är aldrig fel. Här kan ni hitta en lista på vilka år som har varit bra (och mindre bra) i Rioja. Forts

Mer Rioja-fakta
Förutom vilket år som ett vin kommer ifrån finns det en del andra saker som skulle kunna vara intressant att veta om viner. T.ex. vad betyder det där med Crianza, Reserva, Gran Reserva etc... Forts
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stulen silverbägare
20/1-1687

Anklagades Olof Jonsson i Orrnäs att ha borttagit en silverbägare uti en kopparslagares hus i Härnösand. Johan Ericsson i Bölen vittnade, att Olof Jonsson utbjudit en bägare av silver på Kyrkovallen i Fjällsjö till såväl salig Christoffer Persson i Näset som till Johan Persson i Näset. Anders Knutsson (ana 2112) vittnade, att vid bytet efter hans faders död, kom modern fram med bägaren och sade, att den var köpt från Olof Jonsson.

Olof Jonsson nekade till att han någonsin haft, än mindre sålt bägaren till Knut Andersson (ana 4224). Vid ytterligare förhör bekände dock Olof Jonsson, att Per Knutsson (ana 2136), Per Ingelsson (ana 2124) och han följts åt till kopparslagarens gård, där de drucko en kanna öl. När de gingo därifrån, hade barnen en bägare, som de satte i förstugan; den tog Per Knutsson (Ana 2136) och stoppade i byxsäcken, och han sålde den så till fadern för 2 daler, varav Olof fick en daler, vilket Per Knutssons (Ana 2136) moder skall kunna intyga.

Rätten fann dock Olof Jonsson ensam vara skyldig, och han dömdes att återlämna bägaren samt därtill plikta 55 daler smt.

Källa: Domstolsavskrifter

 

Släktforskning
 

 

Patricia
Erica
Madrid
Burgomillodo
Backe
Mamma
Pappa
Gamla kort
Bomärken
Forssén
 
Fjällsjökrönikan
Domböcker
Att göra

Fjällsjö historia

Backe / Lok
Sil
Sunnansjö
Landsom
Smedsbyn
Svedje
Jansjö
Orrnäs
Näset
Ön
Böle
Norrnäs
Bodum
Rörström
Hoting
Rudsjö