Patricia & Erica Forssén Alonso

 

AllTheWeb

RÖTTER
Länkar

»Nyheter

»Bekanta

»Om och kring Backe

»Backe folk

»Släktforskning

»Släkt-träd

»WEB-tools

»On-line spel

Skriv till oss
Skriv gärna en rad i våran gästbok.

Eller skicka oss ett e-mail.

Nytt!!
Här kan du se vilka ändringar som gjorts på sidan. På så vis slipper du gå igenom hela sidan för att se om det finns nåt nytt.
Rioja viner
Ofta får pappa frågor från (svenska) vänner om vilket spanskt vin man skall köpa.

Ärligt talat är han ingen stor vin-kännare, men en sak har han lärt sig. Rioja-vin från ett bra år är aldrig fel. Här kan ni hitta en lista på vilka år som har varit bra (och mindre bra) i Rioja. Forts

Mer Rioja-fakta
Förutom vilket år som ett vin kommer ifrån finns det en del andra saker som skulle kunna vara intressant att veta om viner. T.ex. vad betyder det där med Crianza, Reserva, Gran Reserva etc... Forts
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Husflytt
Tinget 1692

Länsman Johan Matsson i Nordanåker angav Anders Knutsson (ana 2112) i Backe hava fört hus av kronohemmanet Lille Per Perssons i Backe, och satt på sin gård en stuga, ett stall och ett härbärge. Anders Knutsson svarade sig tillhöra 3 seland av samma hemman, som han köpt av Olof Nilsson i Backe, vartill dessa hus höra.

Anders Knutsson angav å sin sida att Länsmannen hämtat tobak från Jämtland och varit till Norge med två hästar, vilket Länsmannen svarade måste bevisas.

Tolvmännen Johan Ericsson i Bölen och Johan Persson i Näset betygade att de tre seland som Olof Nilsson sålt, är av samma hemman som Lille Per Perssons 2 1/8 seland och som han lade öde 1689.

Rätten resolverade att gården måste värderas.

Källa: Domstolsavkrifter

 

Släktforskning
 

 

Patricia
Erica
Madrid
Burgomillodo
Backe
Mamma
Pappa
Gamla kort
Bomärken
Forssén
 
Fjällsjökrönikan
Domböcker
Att göra

Fjällsjö historia

Backe / Lok
Sil
Sunnansjö
Landsom
Smedsbyn
Svedje
Jansjö
Orrnäs
Näset
Ön
Böle
Norrnäs
Bodum
Rörström
Hoting
Rudsjö