Patricia & Erica Forssén Alonso

 

AllTheWeb

RÖTTER
Länkar

»Nyheter

»Bekanta

»Om och kring Backe

»Backe folk

»Släktforskning

»Släkt-träd

»WEB-tools

»On-line spel

Skriv till oss
Skriv gärna en rad i våran gästbok.

Eller skicka oss ett e-mail.

Nytt!!
Här kan du se vilka ändringar som gjorts på sidan. På så vis slipper du gå igenom hela sidan för att se om det finns nåt nytt.
Rioja viner
Ofta får pappa frågor från (svenska) vänner om vilket spanskt vin man skall köpa.

Ärligt talat är han ingen stor vin-kännare, men en sak har han lärt sig. Rioja-vin från ett bra år är aldrig fel. Här kan ni hitta en lista på vilka år som har varit bra (och mindre bra) i Rioja. Forts

Mer Rioja-fakta
Förutom vilket år som ett vin kommer ifrån finns det en del andra saker som skulle kunna vara intressant att veta om viner. T.ex. vad betyder det där med Crianza, Reserva, Gran Reserva etc... Forts
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inför döden
Tinget 1692

Länsman Johan Matsson fordrade 39 Rdr av Knut Andersson (ana 1066) i Sunnansjö för det han och 6 karlar blevo kallade att fasttaga en dragon och en mässingsmed, som skall slagit Knut Andersson (ana 1066) i sitt hus så att han låg för döden. När karlarna voro fasttagna och hitförda, satt Knut Andersson vid bordet och band not, varför de två männen gavs lösa.

Knut Andersson (ana 1066) och hans fader Anders Knutsson (ana 2112) anklagade Länsmannen för det han gett karlarna fria, och vidhöllo att de illa hanterat Knut.

Rätten resolverade att Anders Knutsson (ana 2112) skulle svara till halvparten och Länsmannen till den andra halvparten av omkostnaden, då han ej borde ha släpp karlarna så tidigt.

Källa: Domtolsavskrifter

 

Släktforskning
 

 

Patricia
Erica
Madrid
Burgomillodo
Backe
Mamma
Pappa
Gamla kort
Bomärken
Forssén
 
Fjällsjökrönikan
Domböcker
Att göra

Fjällsjö historia

Backe / Lok
Sil
Sunnansjö
Landsom
Smedsbyn
Svedje
Jansjö
Orrnäs
Näset
Ön
Böle
Norrnäs
Bodum
Rörström
Hoting
Rudsjö