Patricia & Erica Forssén Alonso

 

AllTheWeb

RÖTTER
Länkar

»Nyheter

»Bekanta

»Om och kring Backe

»Backe folk

»Släktforskning

»Släkt-träd

»WEB-tools

»On-line spel

Skriv till oss
Skriv gärna en rad i våran gästbok.

Eller skicka oss ett e-mail.

Nytt!!
Här kan du se vilka ändringar som gjorts på sidan. På så vis slipper du gå igenom hela sidan för att se om det finns nåt nytt.
Rioja viner
Ofta får pappa frågor från (svenska) vänner om vilket spanskt vin man skall köpa.

Ärligt talat är han ingen stor vin-kännare, men en sak har han lärt sig. Rioja-vin från ett bra år är aldrig fel. Här kan ni hitta en lista på vilka år som har varit bra (och mindre bra) i Rioja. Forts

Mer Rioja-fakta
Förutom vilket år som ett vin kommer ifrån finns det en del andra saker som skulle kunna vara intressant att veta om viner. T.ex. vad betyder det där med Crianza, Reserva, Gran Reserva etc... Forts
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tjuvjakt anmäld av svärfar
Vid hösttinget 1695 angav Länsman Johan Mattsson att "finnen Lars Andersson i Rudsjö har om Annandag Påsk hos Anders Knutsson (ana 2112) angivit tvenne sina mågar, Anders och Matts Pålsöner i Rudsjö, som skulle hava fällt trenne älgdjur före Storböndagen i April månad, innevarande år."

Svärfadern påstod att mågarna bedrivit älgjakt "storböndagen i april", alltså dels i olaga tid, efter vårfrudagen, och dels en helgdag. Anders och Mats Pålsson ville inte medge detta. De sade sig ha följt ett björnspår och då påträffat några älgar som rivits av vargar. De visade också inför rätten upp hudarna, "som voro små och rivna". Lars Andersson ville visserligen påstå, att det inte var de rätta hudarna, men han kunde inget bevisa.

(Källa: Bertil Krånglin)

Kommentar:

Man kan ju undra varför svärfar anmält sina egna svärsöner. Dessutom verkar det ju i övrigt som om relationerna var goda.

 

Släktforskning
 

 

Patricia
Erica
Madrid
Burgomillodo
Backe
Mamma
Pappa
Gamla kort
Bomärken
Forssén
 
Fjällsjökrönikan
Domböcker
Att göra

Fjällsjö historia

Backe / Lok
Sil
Sunnansjö
Landsom
Smedsbyn
Svedje
Jansjö
Orrnäs
Näset
Ön
Böle
Norrnäs
Bodum
Rörström
Hoting
Rudsjö