Patricia & Erica Forssén Alonso

 

AllTheWeb

RÖTTER
Länkar

»Nyheter

»Bekanta

»Om och kring Backe

»Backe folk

»Släktforskning

»Släkt-träd

»WEB-tools

»On-line spel

Skriv till oss
Skriv gärna en rad i våran gästbok.

Eller skicka oss ett e-mail.

Nytt!!
Här kan du se vilka ändringar som gjorts på sidan. På så vis slipper du gå igenom hela sidan för att se om det finns nåt nytt.
Rioja viner
Ofta får pappa frågor från (svenska) vänner om vilket spanskt vin man skall köpa.

Ärligt talat är han ingen stor vin-kännare, men en sak har han lärt sig. Rioja-vin från ett bra år är aldrig fel. Här kan ni hitta en lista på vilka år som har varit bra (och mindre bra) i Rioja. Forts

Mer Rioja-fakta
Förutom vilket år som ett vin kommer ifrån finns det en del andra saker som skulle kunna vara intressant att veta om viner. T.ex. vad betyder det där med Crianza, Reserva, Gran Reserva etc... Forts
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Älggårdar
Tinget 1697

Johan Persson i Sunnansjö och Mats Pålsson (ana 1058) i Rudsjö, klagade att Abraham Ingelsson i Backe ach Anders Knutsson (ana 2112) ibidem år 1695 uppsatt på deras skog fyra älggårdar, där de fångat 2 älgdjur.

Abraham Ingelsson och Anders Knutsson (ana 2112) menade att alggårdarna voro satta på Smedsbyskogen och ej Sunnansjöskogen. Som vittnen hördes därför Olof Nilsson i Rösta, 64 år gammal, som tillförende bott i Backe, vidare Olof Helgesson i Backe, 53 år gammal, betygande sig hört av farfadern Olof Helgesson, som var 90 år, berättat om skillnaden mellan Smedsby- och Sunnansjöskogen.

Abraham Ingelsson och Anders Knutsson (ana 2112) förband sig att ej vidare bruka någon älggård på den omtvistade platsen.

Källa: Domstolsavskrifter

 

Släktforskning
 

 

Patricia
Erica
Madrid
Burgomillodo
Backe
Mamma
Pappa
Gamla kort
Bomärken
Forssén
 
Fjällsjökrönikan
Domböcker
Att göra

Fjällsjö historia

Backe / Lok
Sil
Sunnansjö
Landsom
Smedsbyn
Svedje
Jansjö
Orrnäs
Näset
Ön
Böle
Norrnäs
Bodum
Rörström
Hoting
Rudsjö