Patricia & Erica Forssén Alonso

 

AllTheWeb

RÖTTER
Länkar

»Nyheter

»Bekanta

»Om och kring Backe

»Backe folk

»Släktforskning

»Släkt-träd

»WEB-tools

»On-line spel

Skriv till oss
Skriv gärna en rad i våran gästbok.

Eller skicka oss ett e-mail.

Nytt!!
Här kan du se vilka ändringar som gjorts på sidan. På så vis slipper du gå igenom hela sidan för att se om det finns nåt nytt.
Rioja viner
Ofta får pappa frågor från (svenska) vänner om vilket spanskt vin man skall köpa.

Ärligt talat är han ingen stor vin-kännare, men en sak har han lärt sig. Rioja-vin från ett bra år är aldrig fel. Här kan ni hitta en lista på vilka år som har varit bra (och mindre bra) i Rioja. Forts

Mer Rioja-fakta
Förutom vilket år som ett vin kommer ifrån finns det en del andra saker som skulle kunna vara intressant att veta om viner. T.ex. vad betyder det där med Crianza, Reserva, Gran Reserva etc... Forts
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flyttade hus i Backe
Tinget 1697

Knut Andersson (ana 1066) i Sunnansjö kärade till Abraham Ingelsson i Backe om några hus som skall höra efter de 3 11/16 seland Kronojord i Backe, Look och Landsön, som han år 1694 upptagit ifrån öde, påståendes Abraham Ingelsson sig dem tillägnat och bör komma under kronojorden tillbaka.

Vartill Abraham Ingelsson svarade att efter dessa 3 11/16 seland i Backe, Look och Landsön har aldrig varit någon gård eller hus i Backe eller Look, som någon minnas kan, utan Lille Per Persson som sist hade denna jord och lät den komma till öde, satt i Sunnansjö i den gård som Christer Cristersson nu besitter, och Olof Nilsson från Röste i Sollefteå, som före Lille Per Persson brukade dessa 3 11/16 seland, satt i min faders gård i Sunnansjö, och när han blev utdriven för andras bördsrättigheter, så att han allenast fick behålla dessa 3 11/16 seland tog han husen med sig till Backe, så många som efter denna jord höra..

 Olof Nilsson vittnade att efter dessa 3 11/16 seland jord i Backe, Look och Landsön, som Lille Per Persson ödelagt, har ingen gård varit i Backe, utan varit brukat en tid under det hemmanet som Abraham Ingelsson i Sunnansjö nu bebor, så den tiden Abraham Ingelsson för dess styvfader Per Pålsson där satt som under mig där satt intill dess Abraham Ingelssons fader som rätte bördsman till Sunnansjö hemmanet drev mig med styvmodern därifrån, då jag tog betalning för min hustrus treding i mangården och barnens lott i mangården, nämligen den ena gamla stugan och två härbärgen. För stugan som där stod innan hon blev förfallen tog styvson Per Persson en liten betalning av Abraham Ingelsson. Men alla husen som på moderns och barnens fjärdepart belöpte tog jag därifrån och förde till Mogård i Backe By där de ännu stå uti Anders Knutssons (ana 2112) gård.

Resolverade att Abraham Ingelsson bör njuta husen som han på sin tomt har stående.

Källa: Domstolsavskrifter

 

Släktforskning
 

 

Patricia
Erica
Madrid
Burgomillodo
Backe
Mamma
Pappa
Gamla kort
Bomärken
Forssén
 
Fjällsjökrönikan
Domböcker
Att göra

Fjällsjö historia

Backe / Lok
Sil
Sunnansjö
Landsom
Smedsbyn
Svedje
Jansjö
Orrnäs
Näset
Ön
Böle
Norrnäs
Bodum
Rörström
Hoting
Rudsjö