Patricia & Erica Forssén Alonso

 

AllTheWeb

RÖTTER
Länkar

»Nyheter

»Bekanta

»Om och kring Backe

»Backe folk

»Släktforskning

»Släkt-träd

»WEB-tools

»On-line spel

Skriv till oss
Skriv gärna en rad i våran gästbok.

Eller skicka oss ett e-mail.

Nytt!!
Här kan du se vilka ändringar som gjorts på sidan. På så vis slipper du gå igenom hela sidan för att se om det finns nåt nytt.
Rioja viner
Ofta får pappa frågor från (svenska) vänner om vilket spanskt vin man skall köpa.

Ärligt talat är han ingen stor vin-kännare, men en sak har han lärt sig. Rioja-vin från ett bra år är aldrig fel. Här kan ni hitta en lista på vilka år som har varit bra (och mindre bra) i Rioja. Forts

Mer Rioja-fakta
Förutom vilket år som ett vin kommer ifrån finns det en del andra saker som skulle kunna vara intressant att veta om viner. T.ex. vad betyder det där med Crianza, Reserva, Gran Reserva etc... Forts
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Besittningsrätt i Tåsjö
Tinget 1700

Tvist emellan Per Olofsson Kring, kärande, och Anders Göransson (ana 1060) i Tåsjö, svarande, angående besittningsrätten till 4 seland i Öster Tåsjö. Det uppgiver Per Olofsson Kring hurusom hans svärfaders, Olof Nilssons i Hoting fader, skall emot 50 daler kpmt sig av bönder tillhandlat den rättigheten att bygga och bo i Öster Tåsjö, och därpå av rot och stubbe upptagit de 4 seland, som Anders Göransson (ana 1060) nu förtiden bebor.

Varemot Anders Göransson (ana 1060) berättade huru moderns farfader, som var av finnsläkt, detta torpställe upptagit, och ej Olof Nilssons fader, som ock genom giftermål därtill är kommen, vilken det åter övergivit och fördärvat, så att Kronans Befallningsman måst hemmanet med åbor förse och honom där uppsätta 1690, det han sedan med största flit upparbetat.

Anders Göransson (ana 1060) genom såväl börd, som Befallningsmans tillstånd, besitter hemmanet, tilldömdes han hemmanet även i framtiden.

Källa: Domstolsavskrifter

 

Släktforskning
 

 

Patricia
Erica
Madrid
Burgomillodo
Backe
Mamma
Pappa
Gamla kort
Bomärken
Forssén
 
Fjällsjökrönikan
Domböcker
Att göra

Fjällsjö historia

Backe / Lok
Sil
Sunnansjö
Landsom
Smedsbyn
Svedje
Jansjö
Orrnäs
Näset
Ön
Böle
Norrnäs
Bodum
Rörström
Hoting
Rudsjö