Patricia & Erica Forssén Alonso

 

AllTheWeb

RÖTTER
Länkar

»Nyheter

»Bekanta

»Om och kring Backe

»Backe folk

»Släktforskning

»Släkt-träd

»WEB-tools

»On-line spel

Skriv till oss
Skriv gärna en rad i våran gästbok.

Eller skicka oss ett e-mail.

Nytt!!
Här kan du se vilka ändringar som gjorts på sidan. På så vis slipper du gå igenom hela sidan för att se om det finns nåt nytt.
Rioja viner
Ofta får pappa frågor från (svenska) vänner om vilket spanskt vin man skall köpa.

Ärligt talat är han ingen stor vin-kännare, men en sak har han lärt sig. Rioja-vin från ett bra år är aldrig fel. Här kan ni hitta en lista på vilka år som har varit bra (och mindre bra) i Rioja. Forts

Mer Rioja-fakta
Förutom vilket år som ett vin kommer ifrån finns det en del andra saker som skulle kunna vara intressant att veta om viner. T.ex. vad betyder det där med Crianza, Reserva, Gran Reserva etc... Forts
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tvist om svärfadern Jon Olofssons hemman
1700: Tvist emellan Per Eriksson i Näset på sin hustrus vägnar, kärande och Elias Persson i Jansjö tillika med sin hemulsman Olof Jonsson i Orrnäs, svarande angående inlösen av Jansjöhemmanet om 6 seland. 

Det berättar Olof Jonsson att fadern Jon Olofsson [ana 4270] i Jansjö varit trenne resor gift, och med första hustrun, Olof Jonssons moder fått en stor egendom, med vilken han köpte hemmanet i Jansjö utur gälden, så att när han trädde i andra giftet var skyldig en ansenlig summa i möderne, som sattes dem att njuta i hemmanet, eftersom det var med moderns medel inlöst. När andra hustrun dog avsade sig Jon Olofsson hemmanet till sin son som endast var 15-16 år gammal, och satte sig själv i en stuga på tomten. Sedan gifte han sig tredje gången och avlade en dotter, som Per Ersson tagit till hustru...."

 

Svärsonen Per Eriksson vägras inlösen och begär istället få ta upp ett ödehemman, Sunnansjö 2, där man senare kan finna honom gift med Ella Jonsdotter.


(Källa:Agneta Olofsson).

 

Släktforskning
 

 

Patricia
Erica
Madrid
Burgomillodo
Backe
Mamma
Pappa
Gamla kort
Bomärken
Forssén
 
Fjällsjökrönikan
Domböcker
Att göra

Fjällsjö historia

Backe / Lok
Sil
Sunnansjö
Landsom
Smedsbyn
Svedje
Jansjö
Orrnäs
Näset
Ön
Böle
Norrnäs
Bodum
Rörström
Hoting
Rudsjö