Patricia & Erica Forssén Alonso

 

AllTheWeb

RÖTTER
Länkar

»Nyheter

»Bekanta

»Om och kring Backe

»Backe folk

»Släktforskning

»Släkt-träd

»WEB-tools

»On-line spel

Skriv till oss
Skriv gärna en rad i våran gästbok.

Eller skicka oss ett e-mail.

Nytt!!
Här kan du se vilka ändringar som gjorts på sidan. På så vis slipper du gå igenom hela sidan för att se om det finns nåt nytt.
Rioja viner
Ofta får pappa frågor från (svenska) vänner om vilket spanskt vin man skall köpa.

Ärligt talat är han ingen stor vin-kännare, men en sak har han lärt sig. Rioja-vin från ett bra år är aldrig fel. Här kan ni hitta en lista på vilka år som har varit bra (och mindre bra) i Rioja. Forts

Mer Rioja-fakta
Förutom vilket år som ett vin kommer ifrån finns det en del andra saker som skulle kunna vara intressant att veta om viner. T.ex. vad betyder det där med Crianza, Reserva, Gran Reserva etc... Forts
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sambos
Hösttinget 1755

Anders Ifvarsson och dess hustru Anna Johansdotter i Sunnansjö tilltalades av Länsmannen Elias Ersson Rudin (ana 528), den förre för det han intagit sin bemälte hustru som fästekvinna i sitt hus flera månader före vigseln och henne hyst, och den senare för det hon dir flyttat, utan att varken den ena eller den andra av dem hörsammat Länsmannens förbud och varning emot denna olovliga sammanflyttning. Enär de sedan blivit vigda och Rudin ej kunde bevisa att något olovligt skett, befriades Anders Ifvarsson och Anna Johansdotter från böter.

Källa: Domstolsavskrifter

Kommentar: Elias och Anders var kusiner. Det tycks en aning småaktigt att stämma paret för detta, särskilt som de senare blev gifta. Kanske det ligger mer bakom?

 

Släktforskning
 

 

Patricia
Erica
Madrid
Burgomillodo
Backe
Mamma
Pappa
Gamla kort
Bomärken
Forssén
 
Fjällsjökrönikan
Domböcker
Att göra

Fjällsjö historia

Backe / Lok
Sil
Sunnansjö
Landsom
Smedsbyn
Svedje
Jansjö
Orrnäs
Näset
Ön
Böle
Norrnäs
Bodum
Rörström
Hoting
Rudsjö