Patricia & Erica Forssén Alonso

 

AllTheWeb

RÖTTER
Länkar

»Nyheter

»Bekanta

»Om och kring Backe

»Backe folk

»Släktforskning

»Släkt-träd

»WEB-tools

»On-line spel

Skriv till oss
Skriv gärna en rad i våran gästbok.

Eller skicka oss ett e-mail.

Nytt!!
Här kan du se vilka ändringar som gjorts på sidan. På så vis slipper du gå igenom hela sidan för att se om det finns nåt nytt.
Rioja viner
Ofta får pappa frågor från (svenska) vänner om vilket spanskt vin man skall köpa.

Ärligt talat är han ingen stor vin-kännare, men en sak har han lärt sig. Rioja-vin från ett bra år är aldrig fel. Här kan ni hitta en lista på vilka år som har varit bra (och mindre bra) i Rioja. Forts

Mer Rioja-fakta
Förutom vilket år som ett vin kommer ifrån finns det en del andra saker som skulle kunna vara intressant att veta om viner. T.ex. vad betyder det där med Crianza, Reserva, Gran Reserva etc... Forts
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frida Wedin
Frida Wedin var enligt hörsägen en ovanligt vacker kvinna när hon var ung. Fullt naturligt så stod männen på kö för att få gå ut med henne.

Tydligen så var ej Frida helt oberörd av denna uppvaktning och visade en uppskattning emot männen som kanske inte var helt i enlighet med den tidens måttstock. Detta i samband med dåtidens avsaknad på "familjeplanerings-medel" medförde givetvis det oundvikliga och Frida fick uppenbarligen 3 barn utom äktenskap. Alla tre av dessa barnen lämnades bort att uppfostras av andra familjer.

Dottern Margit (vår ana) lämnades till familjen Billman på Valåbrännan, där hon uppfostrades som en kär dotter till familjen.

Frida skulle så småningom hinna bli gift och dessutom få två barn inom äktenskapet. Dessa barn skulle dock ej komma att känna till något om sina halvsyskon förrän de kommit långt upp i vuxen ålder.

Av detta kan man också förstå att fridas kontakt med sina utomäktenskapliga barn (och barnbarn) var i stort sett obefintlig.

Vid ett tillfälle besöktes hon dock av sin dotterdotter Birgitta. Det var vid detta tillfälle som Birgitta fick kortet nedan.

Frida bodde då i Södertälje.

 

 

Släktforskning
 

 

Patricia
Erica
Madrid
Burgomillodo
Backe
Mamma
Pappa
Gamla kort
Bomärken
Forssén
 
Fjällsjökrönikan
Domböcker
Att göra

Fjällsjö historia

Backe / Lok
Sil
Sunnansjö
Landsom
Smedsbyn
Svedje
Jansjö
Orrnäs
Näset
Ön
Böle
Norrnäs
Bodum
Rörström
Hoting
Rudsjö